Krwiste ziemniaki
 
 

Foto

Składniki:
  • 8 dużych ziemniaków
  • 2 kulki mozzarelli
  • Przyprawa do kuchni włoskiej
  • Sól, pieprz
  • Keczup
Wykonanie:

Ziemniaki w mundurkach upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni (ok. godzinę) lub gotować przez 40 minut. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy są upieczone. Wystudzić i przekroić na połówki. Z każdej połowy ziemniaka wydłubać łyżeczką środek, tak aby powstały łódeczki.

Ziemniaczane środki wrzucić do miski, dodać rozdrobnioną mozzarellę, przyprawy i łyżkę keczupu. Rozciapać wszystko widelcem na grudkowatą masę. Napełnić nią każdą łódeczkę i udekorować keczupem. Zapiekać przez 15 minut aż ziemniaczki się zrumienią.

Do w/w przepisu polecamy użyć ziemniaków typu kulinarnego A lub AB, np. Colette, Lord, Orla, Vineta.
 

 
63-600 Kępno, ul. Wojska Polskiego 34
tel./fax.: 62 78 23316, mobile: 693 90 96 29
e-mail: info@ziemniakisadzeniaki.pl

Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA n4CMS