Ziemniaczki w papilotach z tymiankiem i cytryną
 
 

Foto

Składniki dla 2 osób:

  • 12 młodych ziemniaczków
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 małe kawałki cytryny
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • Sól morska i świeżo zmielony pieprz czarny
Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Wyciąć dwa prostokąty 30 x 40 cm z papieru do pieczenia. Na każdym ułożyć po 6 ziemniaków, dokładnie wyszorowanych szczoteczką pod bieżącą wodą.

Na ziemniaki położyć łyżeczkę masła, kawałeczek cytryny, gałązkę tymianku, posypać solą i pieprzem. Zawinąć papier w papiloty. Paczuszki ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez 35-40 minut.

Do w/w przepisu polecamy użyć ziemniaków typu kulinarnego A lub AB, np. Colette, Lord, Orla, Vineta.
 

 
63-600 Kępno, ul. Wojska Polskiego 34
tel./fax.: 62 78 23316, mobile: 693 90 96 29
e-mail: info@ziemniakisadzeniaki.pl

Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA n4CMS